Με ποιο τρόπο το internet διαμορφώνει νεα σχέση μεταξύ ιατρού και ασθενούς

Το internet ταχύτατα διαφοροποιεί την μέχρι τώρα υπάρχουσα σχέση μεταξύ ιατρού και ασθενούς. Παρέχοντας πολλές ιατρικές πληροφορίες, άμεση επικοινωνία με τον ιατρό μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δυνατότητα καταγραφής μερικών ιατρικών παραμέτρων μέσω υπολογιστού στο σπίτι του ασθενούς και την δημιουργία ομάδων κατ’ οίκον νοσηλείας, δίδεται η δυνατότητα στους ασθενείς να αναλαμβάνουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που τους παρουσιάζονται. Η νέα αυτή συνθήκη διαφοροποιεί τον παραδοσιακό ρόλο του οικογενειακού ιατρού στην παροχή της ιατρικής υπηρεσίας. Για τον ίδιο λόγο το internet προτρέπει τους ασθενείς να μαθαίνουν για το ποσοστό επιτυχίας μιας επεμβάσεως, το κόστος αυτής και να αξιολογούν την ποιότητα των παρεχομένων ιατρικών πληροφοριών.

Από την άλλη πλευρά οι ιατροί αντιλαμβάνονται ότι το internet προκαλεί αλλαγή στην άσκηση της πρακτικής ιατρικής. Οι νέα τεχνολογίες επιτρέπουν στον ιατρό να έχει ταχεία πρόσβαση σε μεγάλες βάσεις ιατρικών πληροφοριών, σε αρχεία ασθενών και σε πληθώρα ιατρικών δεδομένων και τεχνικών. Αυτό με την σειρά του οδηγεί σε αύξηση της γνώσης και της εμπειρίας με τελικό αποτέλεσμα την καλύτερη παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Προοδευτικά οδηγούμεθα σε μία παγκοσμιοποιημένη ιατρική, με υψηλό κόστος στην παρεχόμενη περίθαλψη, με εξειδικευμένη παροχή ιατρικών υπηρεσιών, με ελαχιστοποίηση του χειρουργικού τραύματος και με την εφαρμογή ρομποτικών συστημάτων στην παρακολούθηση την διάγνωση και την θεραπεία των ασθενών μας.

Επικοινωνία

Τηλ:      +302106857614

            

Email:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.